Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en voor social media. Wil je meer weten over deze cookies, lees dan onze privacy disclaimer en de uitleg over cookies
Door hiernaast op "Akkoord" te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden. Wil je niet alle soorten cookies toestaan, klik dan op "Cookie instellingen aanpassen".

Gonnetstraat 26
Terug naar overzicht

Gonnetstraat 26, Haarlem

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Nieuw!

Omschrijving

Deel deze pagina
Ben jij een gepassioneerde veganist met een droom om de wereld te inspireren? Of heb je al een veganistische horecaformule dit schreeuwt om uitbreiding? Dit unieke veganistische restaurant op een bijzondere locatie wacht op jou!

Belangrijkste partner en ontwikkelaar van deze locatie is Dopper met eigenaar Merijn Everaarts, als drijvende kracht achter het ontstaan van deze milieuvriendelijke hub Oceans begin 2022.

Het restaurant heeft een volledig uitgeruste keuken en een sfeervolle inrichting daarmee biedt het de perfecte setting voor jouw culinaire creaties. Maak van jouw passie voor plantaardig eten een succes! Verder biedt Oceans extra kansen aan de volgende horeca-ondernemer, omdat het ook overdag een levende en inspirirende omgeving is.

Object:
Mama Gaia
Gonnetstraat 26
2011 KA Haarlem

Situering:
Het vegan restaurant Mama Gaia is gelegen aan de Gonnetstraat, een zijstraat aan het Spaarne in Haarlem en op slechts 5 minuten lopen vanaf Haarlem centraal. Het betreft een (horeca) bedrijfsruimte op de begane grond, dat tevens onderdeel is van het duurzame bedrijvencomplex Oceans.

Verschillende bedrijven, individuen en partners maken gebruik van deze werkplek. De locatie is dus naast een horeca- gelegenheid ook een inspirerende hub waar doelgericht wordt samengewerkt aan een duurzame toekomst. Het is een lichte, ruimtelijke omgeving, waarbij men in het restaurant samenkomt voor de lunch, vergadering, een kop koffie of een evenement.

Belangrijkste partner en ontwikkelaar van deze locatie is Dopper met eigenaar Merijn Everaarts, als drijvende kracht achter het ontstaan van deze hub. De missie van Dopper luidt; "Verpakt water vervuilt onze planeet. Een einde maken aan verpakt water, zodat iedereen uit de kraan kan drinken en altijd, overal kan bijvullen." Ook bij de ontwikkeling van het pand is het verkleinen van de ecologische footprint het uitgangspunt geweest.

Zo is er bijvoorbeeld een warmte- koudopslag installatie die het gebouw verwarmt en koelt door middel van bodem energie en is er een natuurlijk luchtverversingssysteem aanwezig.

Profilering:
Het menu van Mama Gaia wisselt elk seizoen en wordt samengesteld met lokale, verse ingrediënten. Alle gerechten zijn volledig vegan en gebaseerd op diverse groenten. Plantbased eten is niet alleen lekker, maar ook beter voor je gezondheid en voor Moeder Aarde (wat dus Mama Gaia betekent). Bij Mama Gaia geloven ze dat plant-based voeding de toekomst is. Er wordt gekookt met zoveel mogelijk lokale, verse producten en gestreefd naar zero waste.

Een volgende ondernemer zou dan ook het veganistisch concept moeten hebben of Mama Gaia willen doordraaien. Bovendien is Mama Gaia onderdeel van de impact hub Oceans, een duurzame plek om te werken, vergaderen, evenementen bij te wonen en heerlijk te eten in hun restaurant.

In 2019 is het monumentale gebouw volledig verbouwd en eind 2020 heeft het restaurant zijn deuren geopend. Hierdoor verkeert het restaurant in uitstekende staat.

De huidige exploitant is tevens de verhuurder waardoor er een nieuwe huurovereenkomst aangegaan zou worden met de koper van bedrijfsexploitatie. Het gehuurde betreft de begane grond inclusief keuken, met bijgelegen terras en de binnentuin. De soutterain (Undercurrent) is voorzien van een zaal, werkplekken en toiletgelegenheid, wat niet tot het gehuurder behoort maar wel gebruikt kan worden door huurder.

Oplevering:
Het opleveringsniveau van het gehuurde is casco plus, wat inhoudt dat een aantal voorzieningen al aanwezig zijn en tot het gehuurde behoren. Denk hierbij aan de WKO installatie, de mechanische ventilatie (Ionair), de brandmeldinstallatie, de meterkast en het alarmsysteem. Voor deze door verhuurder te verzorgen levering van zaken en diensten zal huurder een vergoeding (pro rato) verschuldigd zijn (servicekosten).

Metrage:
Totale oppervlakte is ca. 340 m2 bestaande uit ca. 210 m2 verkoop- vloer + 35 m2 vergader- /verkoop- ruimte en ca. 52 m2 aan keuken. Het terras aan de gevel is voor 29 m2 vergund. Het terras aan de overzijde van de straat is tijdelijk i.v.m. de herinrichting van de Gonnetbuurt. Het tuinterras achter het object is tot 17.00 uur en dient nog vergund te worden.

Verplichtingen:
Er zijn geen verplichtingen. De inventaris is in goede staat en volledig eigendom van verkoper.

Bijzonderheden / USP's
-Trendy concept
- Ruim object zowel voor grote als kleine groepen geschikt
- Standaard horeca omzet uit werkplekken.
- Nieuw pand en recent volledig ingericht.

De vraagprijs van de bedrijfsexploitatie (goodwill/inventaris) bedraagt:
€ 165.000,-

De huurprijs van het registergoed bedraagt:
ca. € 60.000,-- per jaar, excl BTW excl servicekosten.

Servicekosten:
Voor de levering van de door verhuurder te verzorgen van zaken en diensten zal huurder een vergoeding (pro rato) verschuldigd zijn ten hoogte van € 1.500,- p/m (incl. de levering van GWL).

Neem nu contact op voor een bezichtiging en ontdek de potentie van jouw eigen veganistische avontuur!

Voor meer info: Jamie Kleijne, 06-45210158 of j.kleijne@klaassenbv.nl
Klaassen Horecamakelaardij B.V.
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?