STERK IN PRIJS VERLAAGD, UNIEKE KANS, CENTRUM HAARLEM, OPPERVLAKTE 350M2!
De bedrijfsexploitatie van Restaurant Bar Diga in Haarlem wordt ter overname aangeboden. Een object in de binnenstad van Haarlem met zo'n grote vloeroppervlakte en aantal zitplaatsen komt niet vaak voor!
Object:
Restaurant Bar Diga
Damstraat 10
2011 HA Haarlem
Ligging:
Diga is een restaurant en bar gelegen op een top-locatie in hartje centrum van Haarlem. Het betreft een tussengelegen (horeca) bedrijfspand op een A-locatie middenin de binnenstad. Het restaurant ligt op een steenworp afstand van de Grote Markt en de Bavo-Kerk.
Het object is gelegen aan de Damstraat, deze straat is direct verbonden aan het Spaarne en de Oude Groenmarkt. De Damstraat herbergt onder andere één van de grootste parkeergarages van Haarlem-Centrum, de Appelaar, waardoor bezoekers altijd gemakkelijk kunnen parkeren.
Dit in combinatie met een aantal belangrijke trekpleisters in de nabijheid van het object, zoals o.a de Grote Markt, de concertzaal Philharmonie en de Toneelschuur om de hoek, maar ook de rechtbank is het voor de vele bezoekers, veelal ook toeristen, een perfecte plek om uitgebreid een hapje te eten.
Verder is het restaurant is gelegen in het pand van 4- sterrenhotel Amrath Grand Hotel Frans Hals, wat ervoor zorgt dat Diga niet alleen lokale bewoners en dagjesmensen, maar ook vele toeristen verwelkomt. Deze unieke locatie trekt daarom ook een divers publiek en een constante stroom van bezoekers, variërend van lokale bewoners tot internationale gasten, wat bijdraagt aan een levendige en bruisende sfeer. Dé plek voor een horecabedrijf van dit statuur.
Profilering:
Diga is een restaurant met een luxe en verfijnde Italiaanse keuken, gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde wijnen om de wijn/spijs ervaring compleet te maken. Het restaurant laat gasten genieten van al het moois dat Italië te bieden heeft. Dit doen ze al sinds jaar en dag op een moderne manier met subtiele werelds invloeden. Niet voor niets is het restaurant dan ook hoog aangeschreven op vele reviewfora.
In de open keuken van Diga worden de mooiste producten gebruikt, met verse kruiden uit eigen tuin. De gerechten zijn eigenaardig, maar ook eigentijds en groots in de aandacht voor het kleinste detail. Naast á la carte gerechten biedt Diga ook een chef's menu met seizoensproducten en bijpassende wijnen, dat de vele gasten altijd weer smakelijk weet te verrassen.
Naast het restaurant onderscheidt Diga zich ook als bar. Om te beginnen vanwege de imposante wijnkast achterin de zaak, voorzien van de lekkerste en meest exclusieve wijnen. Daarnaast biedt de bar ook ruim palet aan cocktails waar je u tegen zegt, een ware lust voor zowel het oog als de smaakpapillen. Kortom, dé perfecte plek voor een aperitiefje of een heerlijke borrel.
De handelsnaam wordt ook ter overname aangeboden, inclusief een up-to-date personeelsbestand, waardoor voortzetting van de huidige exploitatie ook tot de mogelijkheden hoort
Openingstijden:
Het restaurant is 7 dagen per week geopend tot 00.00 uur. Doordeweeks vanaf 17.00 uur en in het weekend al vanaf 12.00 uur vanwege de lunch.
Capaciteit / zitplaatsen:
Het restaurant heeft momenteel binnen ca. 82 zitplaatsen, maar heeft alleen al binnen een capaciteit van ruim 120 gasten. Dit maakt dit object voor de Haarlemse markt uniek, want er zijn maar weinig objecten op een dergelijke A-locatie met zoveel zitplaatsen. Het terras heeft nog eens ca. 20 zitplaatsen. Achterin de zaak is een afgesloten ruimte die perfect in te vullen is voor bijvoorbeeld groepen.
Metrages:
De begane grond bestaat uit ca. 350 m2 waarvan ca. 185 m2 aan verkoopvloer en het terras is voor ca. 41 m2 vergund.
Verplichtingen:
Het bedrijf kent een afnameverplichting bij brouwerij Warsteiner. Verder heeft het een up-to-date personeelsbestand. Vraag de Horecamakelaar naar de mogelijkheden.
De inventaris is in goede staat. Er zijn geen bruikleengoederen / leasecontracten, die niet opgezegd kunnen worden.
Bestemming:
De locatie heeft een specifieke functieaanduiding van horeca tot en met horecacategorie 2, oftewel horecabedrijven die hoofdzakelijk maaltijden verstrekken en als nevenactiviteit alcoholische en niet-alcoholische dranken verstrekken waarbij de nadruk ligt op het verstrekken van maaltijden, zoals restaurants. Voor meer informatie over de bestemming, kijk op het omgevingsloket of contacteer de Gemeente Haarlem.
De vraagprijs van de bedrijfsexploitatie (goodwill/inventaris) bedraagt:
€ 495.000,--
De huurprijs van het registergoed bedraagt:
ca. € 82.000,-- per jaar, excl BTW excl servicekosten.
Servicekosten:
De servicekosten voor o.a. de levering van gas, water en elektra en onderhoud voorzieningen bedragen ca. € 3.275,- ex BTW per maand.
Bijzonderheden:
- Ruim object (350 m2) met veel zitplaatsen in het centrum van Haarlem
- Stijlvolle inrichting en verkeert in uitstekende staat.
- Naastgelegen parkeergarage de Appelaar.
Voor meer info: Jamie Kleijne, 06-45210158 of j.kleijne@klaassenbv.nl
Klaassen Horecamakelaardij B.V.