In Westkapelle kun je een jaar rond goed toeven. Dat dat ook gebeurt, merk je goed bij restaurant Rixx. Zeker in de zomermaanden is het hier een komen en gaan van gasten. Logisch, wie van en naar het strand wil, passeert dit heerlijke terras. Ook in de winter weten locals én toeristen dit restaurant goed te vinden. Zeeland is hoe langer hoe meer een vakantiebestemming voor het héle jaar. En zeg nu zelf, uitwaaien op het strand en daarna heerlijk borrelen of dineren, is écht iets voor de herfst en winter.
Dit restaurant ligt onderaan de duinen, direct aan de strandovergang. Er is een fietspad achter de zaak. Je kunt eigenlijk niet om dit terras heen. Dit eigen terras (geen precariorechten!) ligt rustig, zonnig en uit de wind, vanwege de fraaie windschermen. Het terras telt momenteel 35 zitplaatsen. Daar komen de 20 zitplaatsen in de serre en de 20 zitplaatsen aan de zijkant nog bij. De terrasstoelen zijn pastel gekleurd. Dit wordt gecombineerd met houten tafels. De stoelen in de serre zijn cognackleurig, zoals de stoelen binnen. Daar staat ook een terrasverwarmer. Zodra ’s zomers het restaurant om 12 uur opengaat, verschijnen de eerste gasten. Ze komen voor een gezellige lunch of kiezen voor take-away dranken voor op het strand. Als horecaondernemer kun je met je menukaart en eventuele take-away dranken en gerechten op jouw manier inspelen op de wensen van je gasten.
Sfeervolle, huiselijke inrichting
Wie binnenstapt, ervaart een warm bad. Wat is het mooi en huiselijk ingericht. Hout voert de boventoon, gecombineerd met warme, natuurlijke kleuren. Hier kunnen momenteel ongeveer 35 gasten zitten. In het restaurant staat een bar, die als uitgiftepunt wordt gebruikt. Het is het ‘kloppend hart’ van de zaak, want je vindt hier de tap (4 bieren), koffiemachine, koelkasten, kassa en natuurlijk alle borden, glazen en bestek. Van hieruit loop je vervolgens makkelijk de keuken in.
Aansprekende kaart
De gasten genieten van een gevarieerde, laagdrempelige kaart, met voor ieder wat wils. Alles wordt vers gemaakt en gasten waarderen dat. Centraal staan de vleesgerechten van de barbecue, zoals steaks en burgers. Ook de shared gerechten worden gewaardeerd. Daarmee onderscheidt dit restaurant zich momenteel van de andere restaurants in Westkapelle. Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteit. De lokale samenwerking is uitstekend. Zo versterken de restaurants het aanbod van Westkapelle, en daarmee elkaar! Natuurlijk zijn op deze locatie tal van horecaconcepten mogelijk. Als horecaondernemer kies je wat bij jezelf past en past bij deze drukke locatie.
Keuken en magazijn
De keuken biedt voldoende ruimte aan 3 koks en een afwashulp. De apparatuur is goed en goed onderhouden. Daarbij kun je denken aan (stoom)oven, gastoestel, frituur, koelwerkbanken en natuurlijk de barbecue. In de afwaskeuken staat een doorschuifvaatwasser. Vanuit de keuken kom je in het magazijn, dat via de achterzijde bereikbaar is. Hier is ruimte voor de voorraad, container en koel- en vrieskasten.
Volop kansen
Zoals Zeeland nog steeds plust wat betreft toeristisch bezoek, zo doet Westkapelle dat ook. De huidige kaart, met een focus op de vleesgerechten van de barbecue, werkt uitstekend. Gasten komen graag terug. Natuurlijk zijn ook andere horecaconcepten op deze locatie mogelijk, zoals een pannenkoekrestaurant. Iets wat nu nog ontbreekt in Westkapelle. Kansen genoeg voor een horecaondernemer die een vliegende start wil maken en zijn eigen horecadromen wil waarmaken.
De heer B. Brinkman
Regiomanager Zeeland
Telefoon | 06 -53960241 | 033-2581330
E-mail | b.brinkman@klaassenbv.nl