Wie Philippine zegt, zegt mosselen. En Vlamingen, die daar volop van genieten! Zij weten deze Zeeuws-Vlaamse mosselstad massaal te vinden. Wie hier een horecazaak heeft, weet dat vis, mosselen en andere schaal- en schelpdieren niet op de kaart kunnen (en mógen) ontbreken. Met goede wijn erbij en persoonlijke aandacht voor de gasten, kun je erop vertrouwen dat je gasten keer op keer terugkomen. Dat geldt ook voor Place du Marché; een begrip in Philippine. Wie hier begint, kan rekenen op een vliegende start.
Er zijn maar weinig plaatsen, die vanwege mosselen en mosselgerechten, zo bekend en geliefd zijn als Philippine. Logisch dat alle mosselrestaurants samenwerken om deze naam, met name in Vlaanderen, hoog te houden. Lunch en diner; gasten komen graag de grens over voor smaakvolle gerechten uit de zee. Pal aan de uitvalsweg van en naar Vlaanderen, centraal in het dorp, vind je Place du Marché. De fraaie uitstraling, met vriendelijk rode kozijnen, verleidt gasten om naar binnen te gaan. Parkeren kan gratis, vrijwel voor de deur.
Restaurant voor 100 gasten
Binnen ontdek je een zee van ruimte; kleurrijk, stijlvol en met royale tafels. Kenmerkend voor het restaurant is de mooie, grote raampartij aan de straatzijde, waarvan de ramen vrijwel helemaal opengeschoven kunnen worden. Zo kunnen gasten binnen zitten terwijl ze ‘buiten’ volop ervaren. Het restaurant biedt plaats aan ongeveer 100 gasten, 60 aan de voorzijde en 40 achterin het restaurant, dat een L-vorm heeft. De stoelen zijn kleurrijk: rood, geel en zwart. De muren zijn onder andere zwart geschilderd, betegeld met mooie, rode tegels en er hangen aansprekende oude foto’s. Naast losse stoelen zijn er enkele vaste bankjes. De tafels zijn opvallend groot. Eén of enkele mosselpannen kun je er makkelijk op kwijt. Aan de voorkant vind je bovendien een mooie sfeervolle gashaard; een extra reden om juist hier te gaan lunchen of dineren. Voor de bediening heeft het restaurant twee medewerkers in dienst. Naast de vele (vaste) gasten, ontvangt het restaurant ook regelmatig gasten die met Vlaamse touringcars komen. Dit zijn momenteel ongeveer 100 touringcars per jaar.
Slimme indeling
De recent opgeknapte toiletten zijn bijzonder smaakvol. Je vindt deze bij de ingang, in de ruime entreehal. Er is een invalidentoilet. Tussen de voorkant en achterkant van het restaurant vind je een ruime, praktische bar met koelkasten op ooghoogte. Er zijn geen lopende contracten met brouwerijen of andere leveranciers. Verder is er een aparte werkruimte voor de koffie en een hoek waarvandaan onder andere amuses en sauzen geserveerd worden. Hier vind je ook de garderobe. Ook is hier de ingang naar de keuken.
Keuken
De keuken is compleet wat betreft apparatuur, zoals een grote oven, RVS werktafels, frituur, saladebar, warmtekast en 7 grote gaspitten voor de mosselpannen. Er is een grote koelcel, direct aan de keuken en, ook in de keuken, een spoel- en afwasruimte. Via een trap kom je boven de keuken uit, waar een magazijn is en een ruime vriescel. De keuken heeft een eigen deur naar buiten, waarlangs de leveranties kunnen plaatsvinden. Er zijn twee koks in dienst. Bestellingen worden door de bediening digitaal doorgegeven. Een groot beeldscherm in de keuken toont de bestellingen.
Makkelijk en snel je eigen horecabedrijf
Enthousiaste ondernemers, bijvoorbeeld een ambitieus horecakoppel, kunnen hier een vliegende start maken. Extra aantrekkelijk is de mogelijkheid om te wonen in het appartement op de eerste verdieping. Dit appartement heeft een woonkamer, keuken, twee slaapkamers en een kantoorruimte. Kortom, instapklaar en in Philippine, een locatie die zichzelf verkoopt. Extra aantrekkelijk is dat er in Philippine momenteel twee nieuwe hotels gerealiseerd gaan worden, met in totaal circa 50 hotelbedden.
De heer B. Brinkman
Regiomanager Zeeland
Telefoon | 06 -53960241 | 033-2581330
E-mail | b.brinkman@klaassenbv.nl